فرصت شغلی برنامه نویسان فریلنسر را بشناسید

  • artwork
  • 22 شهریور 1398
  • بدون دیدگاه

هنرمندان هم نیاز به برنامه نویسان دارند. آن ها می توانند برای هنرمندان سایت های شخصی معرفی آثار و رزومه ایجاد کنند و یا ایده های خلاقانه ی هنری شان را به واقعیت تبدیل کنند.

زمینه های کاری برنامه نویسی تنوع بسیار بالایی دارند و از آنجایی که امروزه کامپیوتر ها در همه جا یافت می شوند، نیاز به برنامه نویسان متخصص در همه ی حوزه ها، مشاغل و کسب و کارها به شدت احساس می شود و از این رو یادگیری برنامه نویسی و ورود به زمینه های کاری پررونق آن مزایای زیادی برای شما بهمراه خواهد آورد.

زمینه های زیادی برای برنامه نویسی وجود دارد که پرداختن به تمامی آنها در این نوشته نمی گنجد.در واقع در در این نوشته به سه زمینه ی مهم و اساسی کاری برنامه نویسان تحت سه پلتفرم عمده و رایج که روزانه با آنها سر و کار داریم اشاره می کنیم:

  • برنامه نویسی تحت وب
  • برنامه نویسی تحت ویندوز
  • برنامه نویسی موبایل

در انتهای هر بخش نیز معروف ترین زبان های برنامه نویسی آن پلتفرم را معرفی می کنیم.

برنامه نویسی

برنامه نویسی تحت وب

یک برنامه نویس تحت وب به تولید نرم افزارهای تحت وب می پردازد. در واقع تمامی سایت ها و پایگاه های اینترنتی که روزانه با آنها سر و کار دارید توسط یک برنامه نویس وب طراحی و پیاده سازی شده اند. بسیاری از نرم افزارهای تحت وب از دو قسمت تشکیل شده اند: بخش ظاهری سایت که توسط کاربران دیده می شود و سمت کاربر نام دارد و شامل فرم های ثبت نام و ورود به سایت و بخش وبلاگ و فروشگاه و مواردی از این قبیل است؛ بخش دیگر، سمتسرور نام دارد و اطلاعات دریافت شده از سمت کاربر را پردازش می کند.

برنامه ی نوشته تحت وب محبوبیت زیادی دارند که احتمالا می توانید دلایل آن را حدس بزنید. برای استفاده از برنامه های تحت وب نیازی به نصب برنامه ی خاصی روی سیستم کاربران نیست و می توانند در هر ساعتی از شبانه روز در صورت نیاز به نرم افزار مورد نظر خود مراجعه کنند. در واقع نرم افزارهای تحت وب فقط به یک سرویس دهنده نیاز دارند تا روی آن نصب شوند، بعلاوه به روزرسانی این نرم افزارها و ایجاد تغییرات در آنها نیاز به انجام هیچ کاری توسط کاربر ندارد.

متداول ترین زبان های برنامه نویسی تحت وب در سمت کاربر شامل زبان های جاوااسکریپت و چارچوب های آن مانند جی کوئری و زبان های مثل بوت استرپ است. از زبان های برنامه نویسی سمت سرور نیز می توان به زبان های جاوا، پی اچ پی، asp.net و پایتون اشاره کرد.

در مجموع می توان گفت که آینده ی کاری درخشانی در انتظار برنامه نویسان است. علی الخصوص کسانی که وارد حوزه ی برنامه نویسی تحت وب می شوند. در حال حاضر نیز پروژه های زیادی تحت عنوان طراحی سایت در سایت های فریلنسری به ثبت می رسد که با کسب مهارت در این زمینه می توانید آنها را قبول کنید.

برنامه نویسی تحت ویندوز

تقریبا تمامی برنامه هایی که روی سیستم شما نصب هستند و روزانه از آنها استفاده می کنید توسط یکی از زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز نوشته شده است. ویژگی برنامه های تحت ویندوز این است که باید در لحظه به درخواست کاربر پاسخی ارسال کنند،‌ برای مثال برنامه ی حسابداری صندوق یک فروشگاه را تصور کنید، نحوه ی کار به این صورت است که اسامی اجناس خریداری شده توسط صندوقدار وارد برنامه می شود و در لحظه قیمت اجناس و مجموع هزینه توسط برنامه محاسبه می شود.

از طرفی برای اینکه کاربر بتواند از یک برنامه ی تحت ویندوز استفاده کند باید حتما آن را بر روی سیستم نصب کند. سرعت عمل بالای برنامه های تحت وب از دیگر ویژگی های آن است، اگر به یاد داشته باشید در بخش برنامه نویسی تحت وب به این موضوع اشاره کردیم که اطلاعات باید از سمت کاربر به سمت سرور ارسال شوند و این جابجایی ممکن است کمی زمان بر باشد، در برنامه های تحت ویندوز چنین جابجایی وجود ندارد و این سرعت اجرای برنامه ها را بالاتر می برد.

زبان های زیادی برای برنامه نویسی تحت ویندوز وجود دارند. زبان های خانواده ی سی مانند سی پلاس پلاس و سی شارپ، دلفی و زبان برنامه نویسی پرل اشاره کرد. برنامه های نام آشنای زیادی با این زبان ها نوشته شده اند، برای مثال سیستم عامل ویندوز و یا مرورگرهایی مانند کروم و اپرا،  نرم های گرافیکی مثل فتوشاپ و بازی هایی مانند call of duty همگی  به زبان سی پلاس پلاس نوشته شده اند.

در میان این زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز ، به نظر می رسد بازار کار سی شارپ و تا حدی بازار کار  سی پلاس پلاس از وضعیت مطلوب تری در داخل و خارج ایران برخوردار باشد. از سایر زبان های این حوزه در خارج از ایران استقبال بیشتریمی شود.به برنامه های تحت ویندوز، برنامه های تحت دسکتاپ نیز گفته می شود.

برنامه نویسی موبایل

ممکن است افرادی که سر و کار زیادی با حوزه های تکنولوژی ندارند از برنامه های تحت وب و تحت ویندوز کمتر استفاده کنند، اما درصد زیادی از افراد حتما با برنامه های نوشته شده برای تحت سیستم عامل های موبایل کار کرده اند.اگر در ایران زندگی می کنید تلفن همراه شما دارای یکی از سیستم عامل های رایج یعنی اندروید یا ios است، و یک برنامه نویس موبایل باید برنامه هایی بنویسد که مناسب این سیستم عامل ها باشد و از آنجایی که موبایل ها و تبلت های دارای این سیستم عامل ها به طرز چشمگیری فراگیر شده اند، می توانید حدس بزنید که بازارکار اندروید و آی او اس در آینده تا چه حد درخشان خواهد بود.

دلایل زیادی برای محبوبیت برنامه نویسی موبایل وجود دارد، شاید مهمترین این دلایل در دسترس بودن کابران و مخاطبان این برنامه ها باشد چرا که این افراد روزانه بیش از 2000 بار گوشی همراه خود را لمس می کنند و مجاب کردن چنین کاربرانی برای استفاده از خدمات و محصولات راحت تر به نظر می رسد و از این رو مجموعه ها تمایل زیادی دارند تا فعالیت هایشان را به واسطه ی برنامه های موبایلی به گوش مخاطبان برسانند، همین موضوع درخواست برای پروژه های برنامه نویسی موبایل را تا حد زیادی بالا می برد.

زبان های زیادی برای برنامه نویسی موبایل وجود دارد که معروف ترین آنها زبان های جاوا، سوئیفت، آبجکتیو سی هستند گرچه با زبان های سی شارپ و پایتون و پی اچ پی نیز می توانید برنامه هایی برای موبایل بنویسید.

نتیجه گیری

سه زمینه ی کاری مهم و پردرآمد و البته آینده دار برای برنامه نویسان را بررسی کردیم، همانطور که در قسمت اول این نوشته اشاره کردیم، زمینه های دیگری برای برنامه نویسان وجود دارد که از جمله ی آنها می توان به برنامه نویسان سیستم و برنامه نویسان شبکه اشاره کرد که همگی در جایگاه خود مهم هستند.

ذکر یک نکته خالی از لطف نیست که موفقیت در هر یک از این زمینه ها نیازمند تلاش و پشتکار زیاد برنامه نویس است و در زمینه های کاری برنامه نویسان آنچه که از مدرک تحصیلی برنامه نویس مهمتر است، میزان دانش و تجربه و البته به روز بودن وی است.

شغل هنری

آماده برای شروع

سایت فراخوان های شغلی هنری سینه پورت برونسپار به شما امکان می دهد فراخوانی را برای استخدام هنرمندان یا هر خدماتی منتشر کنید و یا شغل جدیدی پیدا کنید.