آموزش ثبت شرکت و موسسه فریلنسری در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور

در این مقالع از خدمات هنری به مباحث حقوقی و راهنمای ثبت شرکت اینترنتی (ثبت تاسیس) فریلنسری می پردازیم.

آموزش ثبت شرکت: شناخت کلی از نظام حقوقی حاکم بر شرکت ها، اولین گام برای تاسیس و ثبت یک شرکت تلقی می شود. زمانی که قصد تاسیس یک شرکت را دارید، می بایست علاوه بر انتخاب شرکای شرکت، با توجه به اهداف اعضا در آینده، نوع فعالیت افراد و میزان مسئولیت هر یک از شرکا، قالب شرکت را نیز مشخص کنید.

انواع شرکت‌های موجود

انواع شرکت‌ها را می‌توان در دو مجموعه و دسته بزرگ تقسیم‌‌بندی کرد؛ به‌طوری‌که هر کدام دارای چندین زیر مجموعه هستند. این دو دسته، شرکت‌های مدنی و شرکت‌های تجاری هستند.

منظور از شرکت‌های مدنی، شرکت‌هایی هستند که به‌صورت مستقل فعالیت می‌کنند و با انعقاد قراردادی برای سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکا و بهره‌مندی یکسان از سود و زیان تشکیل می‌شوند. این شرکت‌ها به انجام امور غیرتجاری مبادرت می‌ورزند؛ و در دفاتر ثبت، رسمیت خواهند یافت.

منظور از شرکت‌های تجاری، شرکت‌هایی هستند که با انعقاد قراردادی بین شرکا و به واسطه‌ی پذیرش ضوابط و قوانین تجاری، به انجام امور تجاری، با تعیین سود و سهام مشخص مبادرت می ورزند؛ و با ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها، رسمیت پیدا می‌کنند.

 انواع شرکت‌های قابل ثبت

شرکت‌های قابل ثبت، شامل شرکت‌های مدنی و شرکت‌های تجاری می‌شوند. شرکت‌های تجاری از جمله شرکت‌هایی هستند که بیشترین قابلیت ثبت را خواهند داشت.

شرکت‌های مدنی دارای دو زیر مجموعه هستند:

  • شرکت‌های انتفاعی.
  • شرکت‌های غیرانتفاعی.

شرکت‌های تجاری نیز دارای هفت زیرمجموعه هستند:

  1. شرکت‌های سهامی که شامل شرکت‌های سهامی عام و شرکت‌های سهامی خاص هستند.
  2. شرکت‌های با مسئولیت محدود.
  3. شرکت‌های تضامنی.
  4. شرکت‌های مختلط سهامی.
  5. شرکت‌های مختلط غیر سهامی.
  6. شرکت‌های نسبی.
  7. شرکت‌های تعاونی تولید و مصرف.

مشخصات عمومی شرکت های تجاری

شرکت سهامی عام

حداقل شرکا در شرکت سهامی عام 5 نفر است. حداقل سرمایه پانصد هزار تومان و حداقل هیات مدیره یا مدیران 5 نفر و مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک می باشد.

شرکت سهامی خاص

حداقل شرکا در شرکت سهامی خاص 3 نفر است. حداقل سرمایه صد هزار تومان و حداقل هیات مدیره یا مدیران 3 نفر و مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک می باشد.

شرکت با مسئولیت محدود

حداقل شرکا در شرکت سهامی خاص 2 نفر است. برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران 1 نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکه هر شریک می باشد.

شرکت تضامنی

در شرکت تضامنی حداقل شرکا 2 نفر است، برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد، حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا نامحدود است و هر شریک مسئولیت کامل دارد.

شرکت نسبی

حداقل شرکا در شرکت نسبی 2 نفر است.برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و  مسئولیت شرکا به نسبت سهم الشرکه هر شریک می باشد.

شرکت مختلط سهامی

در شرکت مختلط سهامی حداقل شرکا 2 نفر است ،برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد،حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای سهامی به میزان مبلغ اسمی هر شریک می باشد.

شرکت مختلط غیر سهامی

در شرکت مختلط غیر سهامی حداقل شرکا 2 نفر است ،برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد، حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای غیر سهامی به میزان سهم الشرکه می باشد.

شرکت تعاونی

حداقل شرکا در شرکت تعاونی 7 نفر است. برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران 3 تا 7 نفر و  مسئولیت شرکا در صورت سهامی بودن به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار و در صورت غیر سهامی بودن با توجه به تراضی شرکا در اساسنامه می باشد.

آموزش ثبت شرکت در سامانه‌ی ثبت شرکت‌ها و موسسات

 شما می توانید بدون مراجعه به اداره ثبت شرکت ها صورت جلسات خود را ثبت یا پیگیری نمایید.

برای ثبت‌نام اینترنتی به سایت اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری مراجعه کنید.سامانه ثبت شرکت

بعد از انتخاب پذیرش تأسیس باید فرم آن را با دقت کامل پر کنید. در مرحله‌ی اول که عنوان آن «اطلاعات متقاضی» است، باید مشخصات خودتان را وارد کنید و سپس وارد گام بعدی شوید.

انتخاب نام مناسب برای شرکت

در این مرحله که «نام‌های درخواستی» نام دارد، شما باید اسامی مورد نظر خود را بدون ذکر کلمه‌ی «شرکت» در ابتدای آن‌ها وارد کنید. شما مجاز هستید ۵ نام شرکت را به ترتیب اولویت مورد نظر خود در فرم وارد کنید تا نهایتا یکی از آن‌ها انتخاب شود. بایدها و نبایدهای زیادی برای انتخاب نام وجود دارد که می‌توانید فرم مربوط به توضیحات آن را از همین قسمت دانلود و مطالعه کنید. در پایان این مرحله یک شماره پیگیری به شما داده می‌شود که بعدا می‌توانید از طریق این شماره وضعیت ثبت شرکت خود را در سامانه پیگیری کنید.

مشخص کردن مدت و موضوع فعالیت شرکت

شما در این گام یعنی «مدت و موضوع فعالیت» باید موضوع اصلی فعالیت شرکت و مدت آن را با انتخاب گزینه‌ی محدود و نامحدود مشخص کنید. قبل از پر کردن این موارد با شرکای خود در مورد این موضوع صحبت کنید تا در آینده دچار مشکل نشوید. برای انتخاب موضوع فعالیت باید روی گزینه‌ی افزودن موضوع فعالیت کلیک کنید. در پنجره‌ای که باز می‌شود، می‌توانید یکی از موضوعات تعریف‌شده در سامانه را انتخاب کنید. فراموش نکنید که یک سری از فعالیت‌ها به اخذ مجوز احتیاج دارند. لیست این فعالیت‌ها نیز در همین تب برای دانلود گذاشته شده است. چنانچه فعالیت شما با یکی از موارد این لیست مطابقت داشته باشد باید برای اخذ مجوز آن اقدام کنید. اگر فعالیت موردنظرتان در لیست پیشنهادی سامانه قرار نداشت می‌توانید خودتان در قسمت شرح فعالیت این موضوع را توضیح دهید.

وارد کردن آدرس شرکت

این مرحله «اطلاعات مرکز اصلی» نام دارد و همان‌طور که از نامش پیدا است، باید با آدرس شرکت پر شود. بعد از نوشتن کد پستی و زدن «دریافت نشانی کد پستی از اداره‌ی پست»، آدرس به‌طور خودبه‌خود در سطر زیرین وارد می‌شود. اگر هنوز اقدام به اجاره‌ یا خرید محل مورد نظر خود نکرده‌اید هیچ جای نگرانی نیست. می‌توانید آدرس محل سکونت خود یا یکی از شرکا را وارد کنید. فقط به یاد داشته باشید که در آینده تمام مدارک از طرف سازمان ثبت شرکت‌ها به این آدرس برایتان ارسال خواهد شد.

مشخص کردن سرمایه‌ی اولیه

این مرحله «سرمایه‌ی شخص حقوقی» نام دارد. شرکت‌های مسئولیت محدود باید حداقل سرمایه‌ی مورد نظر خود و شرکت‌های سهامی باید تعداد سهم و ارزش اسمی آن را در این مرحله وارد کنند. حداقل سرمایه برای تأسیس یک شرکت با مسئولیت محدود مبلغ ۱۰۰ هزار تومان است.

وارد کردن نام شرکا

مرحله‌ی ششم این لیست «اشخاص» نام دارد و باید با نوشتن اسامی و شماره ملی شرکای شرکت تکمیل شود. چنانچه تعداد شرکا بیش از ۱۵۰ نفر باشد، باید لیستی را که در این قسمت از سایت گذاشته شده است، دانلود و تکمیل کنید و به همراه مدارک مورد نیاز به واحد ثبتی مربوطه پست کنید. برای ادامه دادن مرحله‌ی ثبت‌نام و رفتن به مرحله‌ی بعد باید نام حداقل یکی از شرکا را وارد کنید.

مشخص کردن سمت اشخاص

در مرحله‌ی «سمت اشخاص» شما باید سمت مورد نظر (مانند مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره و …) و تاریخ شروع فعالیت‌های آن‌ها را وارد کنید.

وارد کردن سهام اشخاص

در نهایت در این مرحله با انتخاب نام هر یک از شرکا باید میزان سهام یا سرمایه‌شان را مشخص کنید.

مشخص کردن ارتباط بین اشخاص

اطلاعات مربوط به نماینده‌ی شرکت و اختیارات آن در این قسمت باید تکمیل شوند.

ثبت شعب شرکت

اگر می‌خواهید برای شرکت خود شعبه ثبت کنید باید اطلاعات مربوطه را در این قسمت وارد کنید. سمت‌ها در شعب مربوطه در مرحله‌ی بعد مشخص می‌شوند. برای انتخاب نام شعبه نباید از نام شرکت اصلی و کلمه‌ی «شعبه» استفاده کنید. اگر در حال حاضر قصد ثبت شعبه ندارید، می‌توانید از این مرحله عبور کنید.

انتخاب روزنامه‌ی سالی / مالی

روز و ماه سال مالی خود را در این قسمت وارد کنید و سپس روزنامه‌ی مؤسسه یا شرکت خود را از لیست اسامی موجود انتخاب کنید.

وارد کردن متن صورت‌جلسه

در فرم این مرحله و طبق توضیح سایت باید صورت‌جلسه مؤسسین، هیئت مدیره یا رکن اداره‌کننده‌ی متناظر با نوع شخصیت حقوقی انتخابی را به‌طور کامل تایپ کنید.

اظهارنامه / تقاضانامه

متن اظهارنامه یا تقاضانامه‌ی خود را در این قسمت وارد کنید.

تکمیل اساسنامه

در این مرحله و با زدن «دریافت متن اساسنامه» فرمی برای شما ظاهر می‌شود که بر اساس اطلاعات واردشده در قسمت‌های قبلی تکمیل شده است. اگر اشتباهی در پر کردن قسمت‌های قبلی وجود داشته باشد، می‌توانید به گام مربوطه مراجعه و آن‌ها را اصلاح کنید. همچنین یک سری قوانین در پایین آن ذکر می‌شود که بهتر است آن‌ها را دقیقا مطالعه کنید.

تکمیل شرکت‌نامه

این مرحله مانند مرحله‌ی قبل است و با زدن «دریافت متن شرکت‌نامه» متن آن در کادر پایینی ظاهر می‌شود و قابل تغییر دادن است.

تکمیل خلاصه اظهارنامه / تقاضانامه

این مرحله نیز مانند ۲ مرحله‌ی قبل است و در آن نوشته شده است که اگر اطلاعات و مدارکتان کامل باشد و قابلیت صدور آگهی داشته باشد، منجر به آگهی خواهد شد.

تکمیل مدارک

مدارک ثبت شرکت عبارتند از:

  • دو نسخه شرکت‌نامه تکمیل‌شده
  • دو نسخه تقاضانامه تکمیل‌شده
  • دو نسخه اساسنامه تکمیل‌شده
  • اصل مجوز فعاليت از مراجع ذی‌ربط در مواردی که ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
  • تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکا و مديران و هیئت نظارت، در صورت داشتن هيئت نظارت (در مواردي که تعداد شرکا بيش از ۱۲ نفر باشند.)
  • اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیئت مديره و مديرعامل
  • دو نسخه صورت‌جلسه مجمع عمومی مؤسسین
  • اصل وکالت‌نامه وکيل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد
  • ارائه اقرارنامه مدیران و بازرسان

چنانچه این مدارک را تکمیل کرده‌اید، تیک تأیید مدارک مورد نیاز را زده و پذیرش نهایی را بزنید.

مرحله‌ی پایانی؛ پست کردن مدارک

در نهایت بعد از پر کردن فرم‌های بالا باید کلیه‌ی مدارک لازم را آماده کنید، به امضای همه‌ی شرکا برسانید و برای اداره‌ی ثبت شرکت‌ها در تهران و از طریق پاکت‌های مخصوص ارسال کنید.

پس از ورود اطلاعات در سامانه اینترنتی و دریافت کد رهگیری از طریق همین سامانه تصمیمات اخذ شده را دنبال نموده و از محتوای آن مطلع شوید. پس از تکمیل فرم ها و ارسال آن به اداره ثبت شرکت ها ممکن است سه حالت برای صورتجلسه شما اتفاق بیفتد.

  1. حالت اول زمانی است که صورتجلسه دارای نقص است. در این حالت برای شما ابلاغ رفع نقص ارسال شده و باید نقص صورتجلسه را رفع نمایید.
  2. حالت دوم موقعی است که صورتجلسه شما رد می شود. دلایل رد صورتجلسه طی ابلاغی به شما اعلام می گردد. تا نسبت به صدور صورتجلسه جدید اقدام نمایید.
  3. حالت سوم وقتی است که صورتجلسه تایید شده و جهت صدور آگهی به روزنامه ارسال می گردد. در این حالت نیز اطلاعات برای شما نشان داده خواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت ها و موسسه ها

مدارک جهت ثبت شرکتهای سهامی خاص

  1. دو نسخه اظهارنامه تکميل شده
  2. دو نسخه اساسنامه تکميل شده
  3. تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و همچنين فيش واريزي
  4. اصل گواهي بانکي مبني بر پرداخت سرمايه تعهدي (حداقل 35% سرمايه) همراه با فيش واريزي
  5. اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
  6. تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت سهامداران، مديران و بازرسان
  7. اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل و بازرسان
  8. دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
  9. دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره تکميل شده
  10. اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.

مدارک جهت ثبت شرکتهای سهامی عام

  • مرحله اول: (مرحله تشکیل و تحصیل اجازه پذیره نویسی )
    1. دو نسخه طرح اعلاميه پذيره نويسی که بايستي به امضاء کليه موسسين رسيده باشد
    2. دو نسخه اظهارنامه تکميل شده
    3. دو نسخه طرح اساسنامه تکميل شده
    4. تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت موسسين
    5. صل گواهي بانکي مبني بر پرداخت سرمايه (حداقل 35% از 20% سرمایه تعهد شده)
    6. اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
    7. اصل مجوز اوليه از سازمان بورس و اوراق بهادار
    8. تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و همچنين فيش واريزي مربوطه
  • مرحله دوم : (مرحله ایجاد و ثبت شرکتهای سهامی عام)
    1. دو نسخه اساسنامه که به تصویب مجمع عمومی موسس رسیده باشد.
    2. دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین متضمن تصویب اساسنامه ،تعیین اعضاء هیئت مدیره ،انتخاب بازرسان و روزنامه های کثیرالانتشار
    3. دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره
    4. اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت (در صورتیکه قسمتی از سرمایه موسسین بصورت غیر نقدی باشد، ارائه اصل گواهی کارشناس رسمی دادگستری الزامی است)
    5. اصل مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار (مجوز ثانویه)

مدارک جهت ثبت شرکتهای با مسئولیت محدود

  1. دو نسخه شرکتنامه تکميل شده
  2. دو نسخه تقاضانامه تکميل شده
  3. دو نسخه اساسنامه تکميل شده
  4. تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و همچنين فيش واريزي
  5. اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
  6. تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکاء، مديران و هيأت نظار(درمواردي که تعداد شرکاء بيش از 12 نفر باشند)
  7. اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل
  8. دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
  9. دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره
  10. اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.

مدارک جهت ثبت شرکتهای تضامنی

  1. دو نسخه شرکتنامه تکميل شده
  2. دو نسخه تقاضانامه تکميل شده
  3. دو نسخه اساسنامه تکميل شده
  4. تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و همچنين فيش واريزي
  5. اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
  6. تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکاء، مديران و هيأت نظار(درمواردي که تعداد شرکاء بيش از 12 نفر باشند)
  7. اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل
  8. دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
  9. دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره
  10. اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.

مدارک جهت ثبت شرکتهای نسبی

  1. دو نسخه شرکتنامه تکميل شده
  2. دو نسخه تقاضانامه تکميل شده
  3. دو نسخه اساسنامه تکميل شده
  4. تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و همچنين فيش واريزي
  5. اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
  6. تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکاء، مديران و هيأت نظار(درمواردي که تعداد شرکاء بيش از 12 نفر باشند)
  7. اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل
  8. دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
  9. دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره
  10. اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.

مدارک جهت ثبت شرکتهای موسسات غیرتجاری

  1. دو نسخه تقاضانامه تکميل شده
  2. دو نسخه اساسنامه تکميل شده
  3. تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي
  4. اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد
  5. تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت موسسين و مديران
  6. دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
  7. دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره يا رکن اداره کننده
  8. اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.

مدارک جهت ثبت شرکتهای تعاونی

  1. سه نسخه اساسنامه ممهور به مهر اداره تعاون مربوطه
  2. دو نسخه صورتجلسه اولين مجمع عمومي
  3. دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره
  4. دو نسخه تقاضانامه تعاوني
  5. دو نسخه شرکتنامه تعاوني
  6. تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي
  7. اصل گواهي بانکي مبني بر پرداخت سرمايه تعهدي (حداقل 35% سرمايه)
  8. اصل مجوز از اداره تعاون مربوطه
  9. تصوير برابر با اصل مدارک احراز اعضاء هيأت مديره (شناسنامه و کارت ملي)
شغل هنری

آماده برای شروع

سایت فراخوان های شغلی هنری سینه پورت برونسپار به شما امکان می دهد فراخوانی را برای استخدام هنرمندان یا هر خدماتی منتشر کنید و یا شغل جدیدی پیدا کنید.