صداگذاری در فیلم چیست و چطور بهترین صداگذار را پیدا کنیم ؟

  • artwork
  • 21 اسفند 1398
  • بدون دیدگاه

صداگذاری چیست؟

صداگذاری

صداگذاری در فیلم در واقع به‌ معنی جداسازی یا حذف یا تغییر صدای پس‌زمینه از زبان اصلی فیلم و قرار دادن صدای نو روی فیلم برای رساندن و القای حس فیلم به بیننده یا شنونده است.

رایج ترین این شیوه در دوبلاژ است. صداگذار براساس صداهای ضبط شده در هنگام فیلمبرداری که به همراه نسخه فاین‌کات و با شات‌لیست به‌او تحویل داده می‌شود کار خود را شروع می‌کند.

ویژگی های صدا گذار

شخصی که صداگذاری می کند.

صداگذار براساس موقعیت زمانی و مکانی فیلم بایستی علاوه بر استفاده از صداهای موجود که در سر صحنه ضبط شده‌اند و در نظر او از لحاظ فنی قابل استفاده هستند، توسط یک فولی‌من یا فولی‌واکر بعضی صداها را مانند صدای پا؛ صدای نفس‌نفس زدن کاراکترها و صدای اشیاء مورد استفاده در صحنه،

مانند چکاوک شمشیرها و کلیهٔ صداهایی که مورد استفاده فیلم است و در حین فیلمبرداری ضبط نشده یا خیلی ضعیف ثبت شده و قابل استفاده نیستند را بازآفرینی و ضبط می‌نماید و با استفاده از صداهای آرشیوی بقیه صداها را مانند صدای محیط، صدای زوزه باد، صدای رعد و برق، شیههٔ اسب، و… را به فراخور صحنه آماده و بر روی فیلم میکس می‌نماید.

استودیو صداگذاری

استودیو صداگذاری

در استودیوی صداگذاری با استفاده از نرم‌افزارهای موجود میکس صدا کلیهٔ صداها با هم مخلوط شده و بعضی صداها توسط این نرم‌افزارها به‌صورت اکولایزر براساس قصهٔ فیلم و در جهت ایجاد حس و حال فیلم تغییر می‌یابند؛

مانند تیز کردن صدا، تغییر صدا، بم کردن صدا، تلفنی کردن، و…؛ و همچنین ساخت صداهایی جدید برای موجودات فضایی از طریق مخلوط چند صدا و… در پایان بعد از میکس نهایی و تأیید توسط طراح صدا، صداهای مخلوط شده به لابراتوار فرستاده شده و بر روی حاشیهٔ فیلم ضبط می‌شود.

محتویات صداگذاری

  • سنکرون : همزمان کردن صدا و تصاویر را سنکرون می‌نامند.
  • انواع بهره‌گیری از صدا : به دو روش می‌توان از صدا استفاده کرد.
  • پلی‌بک : تنظیم تصویر براساس موسیقی و صدا.
  • انواع ضبط صدا : ضبط صدا بر روی حاشیهٔ فیلم به دو روش انجام می‌شود.
  • مغناطیسی (مگنت) : در روش مغناطیسی نواری به رنگ قهوه‌ای در حاشیه فیلم نصب یا گوتینگ می‌شود که صدا بر روی آن ضبط می‌گردد.
  • مزایای روش مغناطیسی : کیفیت صدای مغناطیسی بهتر از روش اپتیک است.
  • معایب روش مغناطیسی : اگر فیلم یا نوار صدا در معرض یک میدان مغناطیسی قرار گیرد اطلاعات روی حاشیه فیلم بتدریج پاک می‌شود.
  • نوری (اپتیک) : در روش نوری یا اپتیک در حاشیهٔ فیلم صدا به ارتعاشات نوری تبدیل شده و ضبط می‌گردد.
  • مزایای روش نوری : میدان مغناطیسی بر آن اثر نمی‌کند.
  • معایب روش نوری : کیفیت صدا به خوبیِ روش مغناطیسی نیست.

انواع صداگذاری

صداگذاری به دو روش مختلف صورت می گیرد:

1. روش سنکرون : این روش شامل هم زمان کردن صدا و تصویر است 2. روش پلی بک : این روش شامل تنظیم تصویر بر اساس صدا و موسیقی می باشد.

اهمیت صداگذاری

یکی از موثرترین و مهم ترین عناصر فیلم مقوله صدا و صدابرداری به شمار می رود. با وجود نقش مهم صدا و صداگذاری بر روی کیفیت فیلم، صداگذاری روی فیلم یکی از مبحث های بسیار پر اهمیت در صنعت فیلم سازی به حساب می آید. با توجه به این موضوع که صنعت فیلم سازی به رشد و شکوفایی در سال های اخیر، برای تمامی مشاغل زیر مجموعه این صنعت داشته، بازار خوبی پیش بینی می شود.

دوره های آموزشی صداگذاری

آموزش صداگذاری

با توجه به پیشرفت بسیار بالا و همه طوره علم و تکنولوژِی و همراهی علم صداگذاری و صدابرداری با این شیوه در سالهای گذشته تجهیزات و نرم افزار های کاربردی بسیاری به منظور استفاده در صنعت صداگذاری طراحی و تولید شده اند .

این حجم گسترده تجهیزات سخت افزاری و نرم افزرای باعث شده کاربران کم تجربه و بی تخصص نیز بتوانند از مزایای تکنولوژی بهره مند شده و به صورت غیرحرفه ای اقدام به صداگذاری کلیپ ها و فایل های تصویری نمایند ، شاید استفاده های غیر حرفه ای و پیش پا افتاده از این تجهیزات نیازمند  آموزش و دانش خاصی نباشد اما استفاده حرفه ای و تخصصی این تجهیزات به منظور انجام پروژه های حرفه ای صداگذاری به طور حتم نیازمند گذراندن دوره های آموزش صداگذاری حرفه ای و کسب دانش ، مهارت و توانایی هال لازم است .

ویژگی صداگذاری به صورت فریلنسری


در سال‌های اخیر به دلیل گسترش و توسعه بیش از حد اینترنت و فضای وب، بستر مناسبی برای افراد زیادی پدید آمده است تا بتوانند به راحتی و بدون نیاز به حضور فیزیکی در شرکت‌ها و مجموعه‌ها، کسب درآمد داشته باشند.

هر فردی خیلی راحت می‌تواند در هر نقطه‌ای که باشد و فقط با دسترسی به اینترنت با افراد مختلفی که نیاز به همکاری با نیرویی به صورت دورکاری دارند، ارتباط داشته باشد و پروژه‌های مختلفی را بر اساس نیاز آن‌ها و مهارت خود انجام دهد که به آن آزادکاری یا فریلنسرینگ می‌گویند.

فریلنسر کار کردن در صداگذاری چه مزایایی دارد؟

یکی از ویژگی های مهم کار فریلنسری، نبود محدودیت زمانی و مکانی برای اجرای کار است که در ادامه به برخی از نکات در مورد آن خواهیم پرداخت:

در حالت فریلنسری کار کردن نیازی نیست در ساعت معین در مکان مشخصی برای انجام کار آماده بشوید.

یکی از آیتمهای جالب فریلنسر بودن، نبودن محدودیت مکانی و زمانی برای اجرا کار است.

حتی می توانید زمینه فعالیت خود را به یک شهر حتی کشور افزایش دهید.

می توانید در منزل، در کتابخانه، در کافی شاپ و هر جایی که دوست دارید روی پروژه خود کار کنید.

می توانید در هر زمان و هر چند ساعتی که دوست دارید روی پروژه خودتون مشغول به کار شوید.

نیازی نیست ساعتها در شلوغی شهر از این طرف به آن طرف بروید.

انجام پروژه صداگذاری

اگر شما یک صداگذارحرفه ای هستید یا تجاربی در این زمینه دارید می توانید با ثبت نام در سایت خدمات هنری و ارسال رزومه از سوابق کاری و نمونه کار های خود، کسب درآمد کنید.

این سایت به صورت پل ارتباطی میان کارفرما و شخصی که کار صداگذاری فیلم را انجام می دهد عمل میکند،و این سایت در زمینه کاری کمک بسیار بزرگی را به هردو صنف خواهد کرد. کارفرمایان نیز می توانند از طریق همین سایت با شما در ارتباط باشند و به شما سفارش دهند. پس هرچه سریع تر در سایت خدمات هنری ثبت نام کنید به سود شما خواهد بود.

شغل هنری

آماده برای شروع

سایت فراخوان های شغلی هنری سینه پورت برونسپار به شما امکان می دهد فراخوانی را برای استخدام هنرمندان یا هر خدماتی منتشر کنید و یا شغل جدیدی پیدا کنید.