انتخاب و پیداکردن بهترین گوینده

  • artwork
  • 23 اسفند 1398
  • بدون دیدگاه

گویندگی چیست ؟

گویندگی چیست

گویندگی هنر و فنی است طی آن ، گوینده با شتاخت و درک کامل زبان مادری و ادبیات آن ،زبان مکتوب را با استفاده درست از اندام های گفتاری ، با لحن مناسب به منظور ایجاد ارتباط و انتقال مفاهیم با حفظ امانت به زبان ملفوظ تبدیل می کند .

گوینده کیست ؟

گوینده


گوینده کسی است  با توانایی ها و ویژگی های مناسب و سالم در اندام های گفتاری ، با ویژگی های تربیتی و خانوادگی ، و با  ویژگی های تحصیلی و آموزشی اکتسابی که با توجه به علوم ارتباطی و جامعه شناسی ، بتواند پیام ها را با بیانی مناسب به شنونده منتقل کند .

آموزش فن بیان

دراکثرمواقع گویندگی یا فن بیان را ویژه قشر خاصی از هنرمندان می دانند و یادگیری آن را فقط نیاز آنان می دانند اما حقیقت این است که همه ی کسانی که از نعمت زبان برخورداند نیاز به آموختن این فن دارند البته هنرمندانی که با صدا سروکار دارند باید این فن را کاملا حرفه ای آموزش ببینند و آن را هنرمندانه به کار یگیرند.

بیان صحیح ، نیازمند همه کسانی است که در زمین صحبت می کنند . و فن بیان نیاز همه ی هنرمندانی است که به شیوه ای با صدا سر و کار دارند . از قدرت زبانمان برای آینده بهره ببریم فن بیان شما را در شغلی که دارید موفق می کند.

ارتباط گفتاری،از مهمترین رفتار انسان و تاثیرمتقابل اجتماعی است. اگر خوب دقت کنیم، می‌بینیم که اختلاف زندگی انسان بادیگر موجودات زنده و حیوانات در این است که او ارتباط خود را از طریق گفتار و سخن محقق می‌سازد.

در ادامه 10 تکنیک خاص برای تقویت مهارت فن بیان و گویندگی برای شما معرفی خواهیم کرد. این 10 تکنیک عبارتند از:

  1. دقت کردن به جزئیات
  2. مطالعه کتاب های فن بیان
  3. مدیریت لحن و صدا
  4. خواندن و صحبت کردن همزمان
  5. تاکید، مکث و توقف مناسب
  6. درست بروز دادن لحن و احساسات
  7. ضبط فایل های صوتی
  8. الگوبرداری های مناسب
  9. تکرار جملات پیچیده
  10. توجه به زبان بدن

چند نکته راه گشا برای گویندگی

در ادامه این مقاله قصد داریم به چند نکته راه گشا در زمینه گویندگی اشاره کنیم که این نکات به شرح زیر می باشد :

  •   سبک ویژه خود را داشته باشید و دنباله  روی شیوه دیگران نباشید.
  • سعی کنید که واضح و با اطمینان صحبت کنید و سرعت بیان خود را تنظیم کنید.
  • از آهنگ صدا برای به حداکثر رساندن تاثیر کلمات و عبارتهای کلیدی استفاده کنید. حتی میتوان در بعضی موارد از مکث کردن برای تاثیر گذاری بیشتر استفاده کرد.
  • در هنگام گویندگی وضعیتی را ایجاد کنید که انگار در حال مکالمه با شخصی هستید.
  • پیش از اجرا کردن برنامه، از تمرینات تنفسی استفاده کنید. می توانید نفس عمیقی بکشید.
  • اگر چنانچه مرتکب اشتباهی شدید، از اینکه مقابل بینندگان اعتراف می کنید نهراسید.
  • در هنگام بروز هرگونه خطایی آرامش خود را حفظ کرده و بدانید پایان دنیا نیست.
  • در هیچ موقعی در قبال اینکه برنامه ای را به گونه ای خاص اجرا کنیئ، توصیه ای غیر منطقی و یا بیرون از توان خود قبول نکنید.
از دیگر نکات مهم
  • همیشه به یاد داشته باشید اعتبار، بزرگترین نقطه ضعف و قوت شماست به این دلیل که کسب اعتبار، زمانی طولانی ای را می طلبد ولی خیلی زود هم می تواند ازبین برود.
  • از عبارت هایی استفاده کنید که مردم با آنها آشنایی دارند.
  • در آماده کردن خود کاملا هوشمندانه عمل کنید. اگر حتی یک روز برسد که کاملا خود را آماده نکرده باشید، یک رویداد مهم می تواند شما را شگفت زده کند.
  • هر چه زیاد تر در جریان رویداد های کاری و خبری روز باشید، اعتماد به نفس زیاد تری خواهید داشت.
  • سعی داشته باشید که به صحبت های کسانی که آنهارا قبول دارید، گوش کنید. و مطالب بیشتری از آنها یادبگیرید.
  • به یاد داشته باشید که خبر در گویندگی، یک کار گروهی است و شما نماینده آن هستید، پس تا جایی که امکان دارد بخوانید و مطالعه کنید.
  • مهارت در خواندن خبر های مهم و ناگهانی از مولفه های مهم یک گوینده خوب می باشد.

ویژگی کار فریلنسری

کار فریلنسری در گویندگی


در سال‌های اخیر به دلیل گسترش و توسعه بیش از حد اینترنت و فضای سایت ، زمینه مناسبی برای افراد بسیاری به وجود آمده است تا بتوانند به راحتی و بدون نیاز به حضور فیزیکی در شرکت‌ها و مجموعه‌ها، کسب در آمد داشته باشند.

هر فردی خیلی آسان می‌تواند در هر نقطه‌ای که باشد و فقط با دسترسی به اینترنت با افراد مختلفی که نیاز به همکاری با نیرویی به صورت دورکاری دارند،درارتباط باشند و پروژه‌های مختلفی را بر اساس نیاز آن‌ها و مهارت خود انجام دهد که به آن آزادکاری یا فریلنسرینگ می‌گویند. افرادی که به این حرفه علاقه دارند یا در این زمینه فعالیت می کنند، می توانند به صورت فریلنسری نیز کار کنند.

یکی از ویژگی های مهم کار فریلنسری، نبود محدودیت زمانی و مکانی برای اجرای کار است که در ادامه به برخی از نکات در مورد آن خواهیم پرداخت :

در حالت فریلنسری کار کردن نیازی نیست در ساعت معین در مکان مشخصی برای انجام کار آماده بشوید.

یکی از آیتم های جالب فریلنسر بودن، نبودن محدودیت مکانی و زمانی برای اجرا کار است.

حتی می توانید زمینه فعالیت خود را به یک شهر حتی کشور افزایش دهید.

می توانید در منزل، در کتابخانه، در کافی شاپ و هر جایی که دوست دارید روی پروژه خود کار کنید.

می توانید در هر زمان و هر چند ساعتی که دوست دارید روی پروژه خودتون مشغول به کار شوید.

نیازی نیست ساعتها در شلوغی شهر از این طرف به آن طرف بروید.

انجام پروژه گویندگی

پروژه گویندگی

اگر شما یک گوینده حرفه ای هستید یا تجاربی در این زمینه دارید می توانید با ثبت نام در سایت خدمات هنری و ارسال رزومه از سوابق کاری و نمونه کار های خود، کسب درآمد کنید.

این سایت به صورت پل ارتباطی میان کارفرما و شخصی که کار گویندگی حتی در فیلم را انجام می دهد عمل میکند،و این سایت در زمینه کاری کمک بسیار بزرگی را به هردو صنف خواهد کرد. کارفرمایان نیز می توانند از طریق همین سایت با شما در ارتباط باشند و به شما سفارش دهند. پس هرچه سریع تر در سایت خدمات هنری ثبت نام کنید به نفع شما خواهد بود.

شغل هنری

آماده برای شروع

سایت فراخوان های شغلی هنری سینه پورت برونسپار به شما امکان می دهد فراخوانی را برای استخدام هنرمندان یا هر خدماتی منتشر کنید و یا شغل جدیدی پیدا کنید.